- 1
- 2
- 1 balenie
- 1 balenie
- 1.5 lyžica
- 1 balenie
- 1 dl
- Ryža:
- 7 dl
- 1 balenie
- 1 lyžička soli
- 1
- 1
- 1 balenie
- 50 g múky (voliteľné)
- 3 lyžica
- 1
- 1
- 1Priprav omáčku. Omy pomaranč pod teplou vodou, nastrúhaj z neho kôru do misky a potom do nej vytlač aj šťavu. Ošúp a najemno nastrúhaj cesnak. Pridaj sójovú omáčku, vínny ocot, cukor, sušený zázvor a vodu. Premiešaj a nechaj odstáť.
- 2Nalej vodu do hrnca a priveď ju do varu. Medzitým prepláchni ryžu v sitku pod studenou vodou. Keď voda začne vrieť, pridaj ryžu, osol ju a zníž teplotu. Varte na miernom plameni 11–12 minút.
- 3Ošúp cibuľu a nakrájaj ju na prúžky. Omy brokolicu a rozdeľ ju na malé ružičky. Stonku ošúp a nakrájaj na menšie kúsky.
- 4Nakrájaj kuracie mäso na 4–5 väčších kusov a obaľ v múke.
- 5Zohrej olej na panvici na stredne silnom plameni. Pridaj kuracie mäso a restuj 6–8 minút dozlatista. Ochuť soľou a korením. Pridaj cibuľu a brokolicu a opeč ďalšie 2–3 minúty. V prípade potreby prilej trochu oleja.
- 6Nalej do panvice pripravenú omáčku. Priveď zmes do varu a potom zníž plameň. Dust 6–8 minút za občasného miešania a v prípade potreby prilej trochu vody.
- 7Naservíruj kuracie kúsky na taniere a podávaj s jazmínovou ryžou.