
- Zemiaky:
- 1 baleniezemiakov
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžičkysoli
- 0.5 lyžičkyčierneho korenia
- 1 baleniesladkej papriky
- 2 lyžiceoleja
- Aioli:
- 2 strúčik cesnaku
- 2 vrecko
- Paradajkový šalát:
- 1 balenieparadajok
- 1 červená cibuľa
- 0.5 baleniepetržlen. vňate
- 0.5 citrón
- štipka cukru
- štipka čierneho korenia
- Chobotnica:
- 2 strúčik cesnaku
- 1 chilli paprička
- 3 baleniechápadlá z chobotnice
- 2 lyžiceoleja
- 0.5 lyžičkysoli
- štipka čierneho korenia
- 0.5 citrón
- 0.5 baleniepetržlen. vňate
Chapadlá z chobotnice s Patatas bravas a aioli: Lahodná cesta do Španielska
Tento recept na chapadlá z chobotnice s Patatas bravas a aioli vás prenesie na chuťovú oslavu do Španielska. Jeho hlavnou výhodou je predvarená chobotnica, ktorá značne zjednodušuje prípravu. Kombinácia pečených zemiakov s jemnou príchuťou cesnaku a papriky je dokonalým doplnkom k jemne restovaným chapadlám. Patatas bravas sú skvelou voľbou pre špeciálne večery alebo ako pôsobivé jedlo na večeru s priateľmi.
Prečo si vybrať chapadlá z chobotnice s Patatas bravas?
Toto jedlo je ideálne pre milovníkov morských plodov vďaka svojej unikátnej chuti a textúre. Predvarená chobotnica má nízku kalorickú hodnotu, no je bohatá na chuť. Pečené zemiaky pridávajú príjemný chrumkavý prvok a aioli dodáva jedlu jemnú cesnakovú krémovú notu. Či už hľadáte zdravšiu voľbu plnú živín, alebo jednoducho niečo exotické na tanieri, tento recept je správnou odpoveďou.
Rýchle tipy na prípravu
Predvarenú chobotnicu osmažte len do jemného zlatistého nádychu. Aby boli zemiaky dokonale chrumkavé, nezabudnite ich dobre okoreniť a dôkladne premiešať v oleji s paprikou a cesnakom. Ak chcete zjemniť aioli, skúste pridať trochu bieleho jogurtu namiesto časti majonézy. Chapadlá môžu byť ľahko nahradené kuracím mäsom alebo tofu pre vegetariánsku variantu.
Podávanie a odporúčania na prílohy
Tento recept sa dá perfektne kombinovať s ľahkým rajčinovo-cibuľovým šalátom, ktorý dodá jedlu sviežosť. Ak hľadáte nápojový doprovod, skúste osviežujúcu citrónovú limonádu alebo ľahký bylinkový čaj. Podávajte ho v rodinnom štýle do stredu stola, aby si každý mohol naberať podľa chuti.
Chutná a všestranná voľba pre každého
Chapadlá z chobotnice s Patatas bravas a aioli predstavujú skvelú kombináciu chutí a textúr, ktorá sa hodí ako pre bežné večere, tak pre slávnostné príležitosti. Skúste tento recept a objavte nový obľúbený pokrm plný španielskych inšpirácií. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok chutný!
Recept Chapadlá z chobotnice, Patatas bravas a aioli bol vytvorený profesionálnymi kuchármi Yummy a otestovaný v testovacej kuchyni Yummy.
Bájení dodá recepty od odborníkov spolu s potrebnými a starostlivo vybranými ingredienciami do vášho domu. Vďaka báječným každodenným varením je ľahšie, rýchlejšie a chutnejšie.