Kreolská jambalaya s cícerom a citrónom je jedlo inšpirované oblasťou Louisiany, ktoré spája vplyvy kreolskej a cajunskej kuchyne. Kombinuje cícer, cherry paradajky a ryžu, dochutené voňavými bylinkami a pikantným korením.
35 min
Jambalaya:
3
1
1 balenie
1 balenie
1 balenie
2 lyžica
2 lyžička
0.5 lyžička
1 balenie
1 balenie
1 balenie
1 balenie
1 dl
11 dl
1 balenie
1
Tips
Ak uprednostňujete sladšiu paradajkovú chuť, pridajte do zmesi lyžičku cukru.
1
Ošúpte a nadrobno nasekajte cesnak. Omyte chilli papričku a posekajte ju. Omyte stonkový zeler a nakrájajte ho na kocky. Opláchnite cherry paradajky.
2
Prepláchnite cícer v studenej vode cez sitko a nechajte odkvapkať.
3
Zohrejte olej v hrnci na stredne silnom plameni. Pridajte cesnak, chilli a zeler a restujte 2–3 minúty.
4
Pridajte cícer a cherry paradajky. Ochutnajte soľou, čiernym korením, paprikou a sušenými bylinkami.
5
Vsypte orzo cestoviny a restujte 1–2 minúty za stáleho miešania, aby sa nepripálili.
6
Prilejte drvené paradajky, vypláchnite balenie trochou vody a vlejte ju do hrnca.
7
Prilejte vodu a priveďte do varu. Potom duste na miernom plameni približne 18–20 minút.
8
Opláchnite koriander a nasekajte ho nadrobno.
9
Naservírujte zmes na taniere, pokvapkajte citrónovou šťavou podľa chuti a posypte koriandrom. Dobrú chuť.