Pikantné karamelové bravčové, ryža a marinované pomaranče
Tento recept patrí medzi naša najobľúbenejšie jedlá. Pomalým varením pripravené bravčové mäso sa opečie na panvici do chrumkava a obalí v lahodnej karamelovej omáčke. Pikantnosť mäsa vyvažujú marinované pomaranče.
25 min
Ryža:
1 balenie
Pomaranče:
3
1
1 lyžica
0.5 balenie
1
1
1 lyžica
Karamelové bravčové:
1 balenie
2
1
0.5 lyžica
4 lyžica
1 balenie
1 dl
0.5 balenie
1
Dajte variť vodu na ryžu. Uvarte ryžu podľa pokynov na obale.
2
Ošúpte pomaranče a rozdeľte ich na dieliky do misky. Ošúpte červenú cibuľu a nakrájajte ju čo najtenšie, pridajte k pomarančom. Dochucujte olejom, bielym vínnym octom, soľou, čiernym korením a cukrom.
3
Sous-vide bravčové mäso nakrájajte na kocky s veľkosťou približne 1 × 1 cm.
4
Ošúpte a nadrobno nasekajte strúčiky cesnaku. Nakrájajte čili papričku.
5
Rozohrejte panvicu a pridajte olej. Vložte mäso a opekajte za miešania približne 7–8 minút.
6
Pridajte cesnak a čili. Krátko ešte restujte.
7
Do malej misky odmerajte trstinový cukor, sójovú omáčku, vodu a biely vínny ocot.
8
Omáčku vlejte k mäsu na panvicu. Priveďte do varu a niekoľko minút povarte.
9
Karamelové bravčové podávajte s ryžou a marinovanými pomarančmi.