Šalát s údeným kuracím mäsom, krutóny a balkánskym syrom
35 min
Pečené paradajky so syrom:
1 lyžica
2
1
1
1 balenie
1 balenie
3 lyžica
Krutóny:
1 balenie
2
2 lyžica
1
1
Šalát:
1
1 balenie
1
1 balenie
Ďalšie ingrediencie:
1 balenie
1
Predhrejte rúru na 225 stupňov a vymažte zapekaciu misu olejom.
2
Umyte paradajky, nakrájajte ich na kúsky a vložte do zapekacej misy. Ochuťte soľou a korením. Položte na paradajky balkánsky syr, posypte ho sušeným tymianom a pokvapkajte olivovým olejom. Vložte misu do rúry a pečte 15 minút.
3
Vyložte plech papierom na pečenie. Nakrájajte pita chlieb na malé kocky a rozprestrite ich na plech. Ošúpte a prelisujte cesnak a pridajte ho k pite. Pokvapkajte olejom, ochuťte soľou a korením a dobre premiešajte. Vložte plech do rúry a pečte 8–10 minút.
4
Opláchnite šalát a natrhajte ho na menšie kúsky. Opláchnite špenát v studenej vode a nechajte ho odkvapkať. Opláchnite uhorku a nakrájajte ju na plátky. Sceďte olivy a prekrojte ich napoly.
5
Rozložte vrstvu šalátu, špenátu, uhorky a olív na taniere. Pridajte pečené paradajky s balkánskym syrom, posypte krutónmi a pokvapkajte balzamikovým dresingom. Dobrú chuť.