
Švédske mäsové guľky v horčicovej omáčke s brusnicovým džemom a zemiakovou kašou
Tento recept ponúka tradičné švédske mäsové guľky podávané v krémovej horčicovej omáčke. Šťavnaté guľky sú orestované dozlatista a servírované so zemiakovou kašou. Brusnicový džem dodáva sviežu sladkokyslú chuť, ktorá dokonale dopĺňa výraznú omáčku.
- Zelenina:
- 3 l vody
- 1 balenie
- 3
- 2 lyžička
- Mäsové guľky:
- 1
- 1 dl
- 25 g strúhanky
- 1 balenie
- 1.5 lyžička
- 1 balenie
- 0.5 lyžica
- Ďalšie ingrediencie:
- 1 lyžica
- 2 lyžička
- 0.5 lyžička
- 3 lyžica
- Omáčka:
- 1 balenie
- 1 dl
- 1 balenie
- 1 balenie
- 1
- 1
- 1 lyžica
- Na dokončenie:
- 3 lyžica
- 1 balenie