Zemiaky pečené v rúre sú ochutené indickou tandoori pastou. Podávajú sa s pikantným mletým kuracím mäsom a marinovaným špenátom s cherry paradajkami. Pikantnosť tandoori vyvažuje kyslá smotana a čerstvá limetka dotvára pokrm osviežujúcim záverom.
35 min
Zemiaky:
1 balenie
2 lyžica
1 balenie
1
Zelenina:
1 balenie
1 balenie
1 balenie
1 lyžica
1
1
Kurča:
1
2
2 lyžica
1 balenie
1 lyžička
1
1 balenie
Ďalšie ingrediencie:
1 balenie
1
Tips
Kyslú smotanu dochuťte štipkou kari korenia a šťavou z polovice limetky.
1
Predhrejte rúru na 225 °C a vystlite plech papierom na pečenie.
2
Zemiaky umyte a nakrájajte, rozložte ich na plech. Dochucujte olejom, tandoori pastou a soľou. Pečte približne 20–25 minút do mäkka.
3
Špenát prepláchnite v studenej vode a dobre nechajte odkvapkať. Vložte ho do veľkej misy. Cherry paradajky umyte a rozrežte na polovice, pridajte k špenátu. Dochucujte octom, olejom, soľou a korením.
4
Ošúpte a nadrobno nasekajte cibuľu a cesnak.
5
Na panvici zohrejte olej, pridajte mleté kuracie mäso a opekajte asi 4–5 minút. Pridajte cibuľu a cesnak, osoľte, okoreňte a dochuťte rascou. Restujte ešte niekoľko minút.
6
Pečené zemiaky premiešajte s marinovaným špenátom a paradajkami.
7
Zeleninu a zemiaky rozdeľte na taniere, navrch dajte pikantnú kuraciu zmes. Dokončite kyslou smotanou a trochou limetkovej šťavy. Podávajte ihneď.