Brokolica sa pečie v rúre do dokonalosti s čerstvým citrónom a čili. Pre cestoviny sa pripraví krémová omáčka z bohatého hummusu. Porcie sa dokončia hrachovými výhonkami.
20 min
Brokolica:
1
3
1
0.5
4 lyžica
0.5 lyžička
0.5 lyžička
2 balenie
0.5
Cestoviny:
1 balenie
1 lyžica
Omáčka:
2 dlvody z cestovin
1 balenie
1
1
0.5
Ďalšie ingrediencie:
1 baleniehrachových výhonkov
0.5
1
Predhrejte rúru na 225 °C.
2
Ošúpte a nakrájajte červenú cibuľu na plátky do väčšej zapekacej misy. Ošúpte a nadrobno nasekajte strúčiky cesnaku a pridajte ich. Brokolicu opláchnite, dôkladne osušte a nakrájajte na malé ružičky, ktoré vložte do misy. Pridajte rozpolenú čili papričku.
3
Zeleninu dochuťte olivovým olejom, soľou, čiernym korením a sójovou omáčkou. Nastrúhajte k zelenine kôru z polovice umytého citróna a vytlačte aj šťavu. Zeleninu vložte do rúry a pečte približne 10–12 minút, kým nebude brokolica pekne upečená.
4
Dajte variť vodu na cestoviny. Uvarte cestoviny podľa návodu na obale. Dobre ich sceďte, ale ponechajte si asi 2 dl vody z varenia. Do cestovín primiešajte trochu oleja.
5
Na panvici zohrejte vodu z cestovín spolu s hummusom. Dochucujte soľou a čiernym korením. Nastrúhajte kôru z polovice umytého citróna a pridajte aj šťavu. Pridajte cestoviny do panvice a krátko prehrejte.
6
Opláchnite hrachové výhonky. Nakrájajte zvyšnú čili papričku.
7
Naservírujte cestoviny s pečenou brokolicou. Porcie dokončite hrachovými výhonkami a čili. Podávajte ihneď.