Bravčové kotlety s krémovou omáčkou a šťuchanými zemiakmi
Tento recept patrí medzi naše najobľúbenejšie jedlá. Bravčové steaky sa dusia do mäkka v krémovej omáčke. Podávajú sa so šťuchanými zemiakmi a šalátom.
35 min
Zemiaky:
1 balenie
0.5 lyžička
3 lyžica
Steaky:
1 balenie
1 lyžica
2 lyžica
0.5 lyžička
1 lyžička
1 balenie
1 balenie
2 balenie
Šalát:
1 balenie
1 balenie
1 balenie
1
Dajte variť vodu na zemiaky. Zemiaky ošúpte a nakrájajte. Varte ich v osolenej vode do mäkka.
2
Odstráňte blanu z bravčovej panenky a nakrájajte ju na steaky hrubé asi 1–1,5 cm. V prípade potreby ich môžete jemne naklepať.
3
Na veľkej panvici rozohrejte olej a maslo. Pridajte steaky a opekajte ich približne 3–4 minúty z každej strany. Osoľte a okoreňte.
4
Do panvice vlejte smotanu na varenie, vypláchnite obal vodou a tú tiež pridajte. Dochucujte horčicou a sójovou omáčkou. Priveďte do varu a varte asi 5 minút.
5
Šalát opláchnite a natrhajte do misy. Cherry paradajky umyte, rozrežte napoly a pridajte do misy. Dochucujte sušeným oreganom, olejom a bielym vínnym octom.
6
Uvarené zemiaky dobre sceďte a roztlačte ich napríklad pučidlom. Primiešajte maslo a v prípade potreby dosoľte.
7
Steaky podávajte s krémovou omáčkou, šťuchanými zemiakmi a šalátom.