Kung Pao – klasika čínskej kuchyne, ktorú si zamiluje snáď každý. Pripraviť si ho doma je jednoduché a výsledok? Neodolateľná chuť Ázie priamo na vašom tanieri!
25 min
Ryža:
7 dl
1 balenie
1 lyžička soli
Bravčová zmes:
3
1 balenie
1
1
1 balenie
2 lyžica
0.5 lyžička
1
1 lyžica
1 balenie
1 balenie
1 lyžica
2 dl
1 balenie
1 balenie
Ďalšie ingrediencie:
1 balenie
1
Priveďte vodu v hrnci do varu. Medzitým prepláchnite ryžu v sitku pod studenou vodou. Keď voda začne vrieť, osoľte ju, pridajte ryžu a znížte teplotu na mierny plameň. Varte približne 11–12 minút.
2
Ošúpte a nastrúhajte cesnak. Opláchnite jarnú cibuľku a nakrájajte ju na približne 4 cm dlhé kúsky. Odstráňte z paprik jadrovník, opláchnite je a nakrájajte na plátky.
3
Nakrájajte bravčové mäso na tenké rezance.
4
Rozohrejte panvicu s olejom na stredne vysokom plameni. Pridajte bravčové mäso, osoľte ho, okoreňte čiernym korením a restujte 4–5 minút za stáleho miešania a potom bravčové rezance preložte na tanier.
5
Zohrejte tú istú panvicu s olejom na stredne vysokom plameni. Pridajte cesnak, jarnú cibuľku, papriky a restujte za stáleho miešania 2–3 minúty, potom pridajte mäso a premiešajte.
6
Zmiešajte v malej miske sójovú omáčku, biely vínny ocot, cukor, vodu, kukuričný škrob and sušený zázvor. Dôkladne premiešajte a nalejte zmes do panvice k bravčovému mäsu a zelenine. Potom varte na miernom ohni 3–4 minúty.
7
Nasekajte arašidy nahrubo, pridajte ich do panvice a premiešajte.
8
Naservírujte Kung Pao na taniere a podávajte s jazmínovou ryžou. Dobrú chuť.