Klasické pečené zemiaky sú ideálnym spestrením bežného jedla. Kým sa zemiaky pečú, môžete si medzičasom pripraviť chutnú plnku z údenej šunky a osviežujúci šalát.
55 min
Zemiaky:
2 balenie
Plnka:
1
1 balenie
1 balenie
2 balenie
0.5 lyžička
1
1 balenie
1 balenie
Šalát:
1 balenie
1
2 lyžica
1 balenie
1
1
Predhrejte rúru na 225 °C. Plech vyložte papierom na pečenie.
2
Zemiaky umyte a osušte, položte ich na plech. Poprepichujte ich vidličkou. Vložte do rúry a pečte približne 40–50 minút, kým nebudú úplne mäkké.
3
Papriku umyte a nakrájajte na kocky do misy. Pažítku nasekajte nadrobno a pridajte ju. Šunku nakrájajte na pásiky a primiešajte. Pridajte kyslú smotanu. Osoľte, okoreňte, pridajte sladkú papriku a sušené oregano. Vložte do chladničky, aby sa chute spojili.
4
Šalát opláchnite a natrhajte do misy. Uhorku umyte, nakrájajte a pridajte do šalátu. Dochutíme olejom, bielym vínnym octom a čiernym korením.
5
Na upečených zemiakoch narežte kríž. Pomocou čistej kuchynskej utierky alebo chňapky ich jemne stlačte, aby sa otvorili. Naplňte ich šunkovou zmesou.