Tento recept je počas rušného týždňa hotový raz-dva, vďaka hotovej tandoori paste. Cícer sa dusí v bohatej omáčke z kokosového mlieka ochutenej tandoori pastou. Sójový jogurt vyvažuje pikantnosť jedla. Podáva sa s ryžou.
20 min
Ryža:
1 balenie
Omáčka:
2 balenie
1
2 lyžica
1 lyžička
0.5
1 balenie
1 balenie
1 balenie
1 balenie
Ďalšie ingrediencie:
1 balenie
1 balenie
1
Dajte variť vodu na ryžu. Uvarte ryžu podľa pokynov na obale.
2
Cícer prepláchnite na sitku pod studenou vodou a nechajte odkvapkať.
3
Ošúpte a nadrobno nasekajte červenú cibuľu.
4
Rozohrejte panvicu a pridajte olej. Do panvice vložte cícer a červenú cibuľu. Opekajte niekoľko minút za miešania. Osoľte a okoreňte.
5
Primiešajte do panvice paradajkový pretlak a tandoori pastu. Krátko ďalej restujte.
6
Do panvice vlejte kokosové mlieko, vypláchnite plechovku vodou a tú tiež pridajte. Priveďte do varu a varte na miernom ohni približne 8–10 minút.
7
Špenát prepláchnite na sitku pod studenou vodou a dobre nechajte odkvapkať.
8
Primiešajte špenát do omáčky. Priveďte do varu a ešte niekoľko minút povarte.
9
Najemno nasekajte koriander.
10
Cícer v tandoori omáčke podávajte s ryžou. Porcie dokončite koriandrom a sójovým jogurtom.