Voňavé korma sa pripravuje z kuracieho mäsa a kokosového mlieka. Toto jedlo vás prenesie priamo do Indie – čaká vás kulinárska cesta, pripravte sa na odlet. Podáva sa s ryžou.
25 min
Ryža:
1 balenie
Korma:
1
2
1 balenie
1 balenie
2
2 lyžica
1 balenie
1 lyžička
0.5 lyžička
1 balenie
1 balenie
1 balenie
2 balenie
1 balenie
1 balenie
1
Dajte variť vodu na ryžu. Uvarte ryžu podľa návodu na obale.
2
Ošúpte a nadrobno nasekajte červenú cibuľu a strúčiky cesnaku. Ošúpte a nasekajte zázvor. Nakrájajte čili papričku. Umyte a nakrájajte špicaté papriky na kocky.
3
Rozohrejte panvicu a pridajte olej. Vložte mleté mäso do panvice. Opekajte za miešania približne 4–5 minút.
4
Do panvice pridajte cibuľu, zázvor, čili a špicaté papriky. Dochucujte soľou, čiernym korením, karí korením, rascou, bielym vínnym octom, sójovou omáčkou a paradajkovým pretlakom. Pokračujte v opekaní ešte niekoľko minút.
5
Do panvice vlejte kokosové mlieko, vypláchnite plechovku vodou a tú tiež pridajte. Priveďte do varu a varte na miernom ohni asi 5–8 minút.