Tento recept je inšpirovaný blízkovýchodným jedlom šawarma. V Yummy verzii sa kuracie mäso opeká na panvici spolu s cícerom a výrazne korení. Pokrm je dokončený kvapkou citrónu a podáva sa s ryžou a jogurtom.
20 min
Ryža:
1 balenie
Kurča:
1 balenie
1
2
1 balenie
2 lyžica
1 balenie
1 lyžička
0.5 lyžička
1 balenie
1 balenie
1 balenie
1.5 dl
1
Ďalšie suroviny:
1 balenie
1
Dajte zovrieť vodu na ryžu. Pridajte vrecko s ryžou a varte 10–15 minút, kým nebude ryža uvarená.
2
Cícer prepláchnite v sitku pod studenou vodou a nechajte odkvapkať.
3
Ošúpte a nadrobno nakrájajte cibuľu a strúčiky cesnaku. Ošúpte a nastrúhajte zázvor.
4
Kuracie prsia nakrájajte na pásiky.
5
Rozohrejte panvicu s olejom. Pridajte kuracie mäso a opekajte asi 4–5 minút, občas premiešajte.
6
Pridajte cícer, cibuľu a zázvor. Osoľte, okoreňte čiernym korením, kurkumou, mletou rascou a sušeným oreganom. Pokračujte vo varení ešte niekoľko minút.
7
Pridajte do panvice odmerané množstvo vody. Priveďte do varu a niekoľko minút povarte.