Ošúpte a nakrájajte stopku brokolice na plátky do karí.
1
Opláchnite a nakrájajte brokolicu na malé ružičky.
2
Tofu pozdĺžne prekrojte na polovice. Osušte papierovou utierkou a nakrájajte na kocky.
3
Dajte variť vodu na rezance. Uvarte rezance podľa pokynov na obale. Sceďte ich, nechajte dobre odkvapkať a premiešajte s olejom.
4
Rozohrejte panvicu s olejom. Pridajte tofu a opečte ho zo všetkých strán asi 6–8 minút. Dochutite soľou a čiernym korením.
5
Pridajte brokolicu na panvicu a krátko opečte. Dochutite kari pastou.
6
Prilejte kokosové mlieko, vypláchnite plechovku vodou a pridajte aj túto vodu do panvice. Dochutite karí sójovou omáčkou. Priveďte do varu a duste asi 5 minút, alebo kým brokolica nezmäkne.
7
Do karí nastrúhajte kôru z umytej limetky a vytlačte aj šťavu.
8
Podávajte červené karí s tofu a rezancami.
Thajské červené karí s tofu a rezancami
Hlavnou hviezdou tohto receptu je červená kari pasta, z ktorej vznikne thajské karí s tofu. Jemné kokosové mlieko vyvažuje korenistosť karí a svieža limetka dotvára celkovú chuť. K tomu sa varia celozrnné rezance.