Zapečené paradajky s šošovicou, cestovinami a kozím syrom
Paradajky a šošovica sa pečú v rúre a podávajú sa s cestovinami. Jedlo je zakončené lahodným kozím syrom.
25 min
Gratin:
0.5 lyžica
1 balenie
1
4
1 balenie
1 plechovka
5 lyžica
1.5 lyžička
0.5 lyžička
1 balenie
1 balenie
Ďalšie ingrediencie
1 balenie
1 lyžica
1 balenie
1 balenie
1
Rúru predhrejte na 225 °C. Plytkú zapekaciu misu potrite olejom.
2
Šošovicu prepláchnite v sitku pod studenou vodou a nechajte odkvapkať.
3
Cibuľu a strúčiky cesnaku ošúpte a nasekajte priamo do misy. Čili papričku nakrájajte a pridajte. Paradajky umyte, nakrájajte na kúsky a vložte do misy. Pridajte šošovicu. Ochuťte olivovým olejom, soľou, čiernym korením, sušenou bylinkovou zmesou a bielym vínnym octom. Vložte zeleninu do rúry a pečte asi 20 minút.
4
Dajte variť vodu na cestoviny. Cestoviny uvarte podľa návodu na obale. Uvarené cestoviny dobre sceďte a premiešajte s olejom.
5
Rukolu prepláchnite v sitku pod studenou vodou a nechajte odkvapkať.
6
Po približne 20 minútach pečenia vyberte misu z rúry. Primiešajte cestoviny a rukolu.
7
Rozdeľte cestoviny na taniere. Každú porciu zakončite kozím syrom.